Gyermekfogászat Migrén, fülzúgás Speciális mosolyátalakítás Állkapocsízületi problémák Professzionális leheletkontroll Fogszabályzás készülék nélkül

Szájhigiéniai program  / Íny alatti, íny feletti fogkő, illetve hogyan is alakul ki a fogkő és miért vérzik az íny?


EszközlistaBetűméret növeléseBetűméret csökkentéseCikk küldése e-mailbenCikk nyomtatása

Íny alatti, íny feletti fogkő, illetve hogyan is alakul ki a fogkő és miért vérzik az íny?
A fogkő más néven elmeszesedett plakk. A plakk összetevői: ételmaradék,baktériumok,nyál. A plakkra kicsapódott nyálsók,ásványi anyagok elindítanak egy meszesedési folyamatot, amelyek összességéből kialakul a fogkő.Tehát az általunk le nem tisztított ételmaradékok elmeszesedése a fogkő.

 fogselyem

Az íny feletti fogkő eltávolításán valószínűleg már sokan túlestek. Tudni kell, hogy minden fogon előfordulhat, nemcsak az első 6 fogon alul , ahol látható. A színe eredetileg sárga,de az ételszínezékek,dohányzás és a kávé hatására barnás színűvé válik. Ez esztétikailag nem szép ezért mennek gyakran fogorvoshoz .   Ám az igazi problémát az íny alatti fogkő okozza, ami nem látható az Ön számára és nem okoz fájdalmat sem, egyetlen tünete egy laikus számára az ínyvérzés.

Miért vérzik az íny?

Az ínyvérzés kialakulása az ínyre gyakorolt nyomástól keletkezik,ugyanis ez az elmeszesedett plakk a fogakat több mm mélyen körbeveszi és kialakít egy ínytasakot ami akár évek alatt 8-10mm mély is lehet .A tasakokba minden nap egyre több ételmaradék kerül ami már nem tisztítható fogkefével. Azon kívül,hogy ezzel problémával kezdődik az ínysorvadás rendkívül rossz leheletet okoz.
Mindkét típusú fogkő eltávolítása ultrahangos műszer segítségével történik, de sok esetben a tasakok mélysége miatt az fájdalommal jár,ezért érzéstelenítést alkalmazunk.

Gyors-fogszabályzás akció

Érdeklik a legújabb kutatási eredmények, az esztétikai fogászat XXI. századi vívmányai, rendelőnk aktuális ajánlata?
Iratkozzon fel hírlevelünkre!


Hívjon még ma időpontért! +36 30 / 934 65 34
Revita Fabian Clinic Istenhegyi Magánklinika Boscolo Luxury Hotel - New York Palace