Gyermekfogászat Migrén, fülzúgás Speciális mosolyátalakítás Állkapocsízületi problémák Professzionális leheletkontroll Fogszabályzás készülék nélkül

Állkapocsízületi problémák  / Az állkapocsízületi megbetegedések okai


EszközlistaBetűméret növeléseBetűméret csökkentéseCikk küldése e-mailbenCikk nyomtatása

Az állkapocsízületi megbetegedések okai
Az állkapocs-ízületi megbetegedéseket olyan különféle erõk okozhatják, melyek túlterhelik a temporomandibularis ízületeket.

Az állkapocsízület pozícióját a fogak érintkezése határozza meg. A fogak felszínének formája és a fogak elhelyezkedése  nem véletlen!

A "csücskök" (kisebb nagyobb dombok) a rágófelszínen arra hivatottak, hogy hatékonnyá tegyék a rágást, és az alsó állkapocsnak fix helyet biztosítsanak összecsukott állapotban.

Sok olyan tényező létezik, ami miatt a száj egyensúlya felborul, ami azt jelenti, hogy egy vagy több ponton hamarabb érnek össze fogak. Ilyenek például:

-fogszabályzás miatt nem az anatómiai helyére mozgatott fogak (nem az ellen-oldali fogakkal szemben vannak)

- kinőtt bölcsességfogak: ezek szinte minden esetben a többi fog szintjétől magasabban állnak, ezzel előidézve korai hátsó fogérintkezést.

-elcsavarodott fogak:  sokszor szintén a bölcsességfogak növekedésének indulásával a helyhiány alakul ki. A fogak először a tengelyük mentén kezdenek elfordulni, és a növekvő nyomás következtében torlódnak egymás elé - mögé.

-rossz tömések, hidak, koronák: a nem megfelelő felszínű, a harapásba nem beillesztett pótlások is  harapási problémát okoznak.

A videón jól látható, hogy milyen izmok játszakan szerepet az állkapocs mozgatása közben.

Kapcsolódó galéria:


Gyors-fogszabályzás akció

Érdeklik a legújabb kutatási eredmények, az esztétikai fogászat XXI. századi vívmányai, rendelőnk aktuális ajánlata?
Iratkozzon fel hírlevelünkre!


Hívjon még ma időpontért! +36 30 / 934 65 34
Istenhegyi Magánklinika