Gyermekfogászat Migrén, fülzúgás Speciális mosolyátalakítás Állkapocsízületi problémák Professzionális leheletkontroll Fogszabályzás készülék nélkül

Fémmentes fogművek  / Zirkon, porcelán, préskerámia


EszközlistaBetűméret növeléseBetűméret csökkentéseCikk küldése e-mailbenCikk nyomtatása

Zirkon, porcelán, préskerámia
Pontosan miben is különböznek egymástól ,miért érdemes őket választani?

A Fém nélküli megoldások cikkünkben már beszéltünk arról, hogy mikor indokolt a fémmentes pótlás használata. Ám hogy mikor melyiket vegyük elő a palettából, az a tulajdonságaiktól függ. Ebben természetesen orvosaink fognak segítséget nyújtani, mi viszont szeretnénk Önöket legalább az alapokkal megismertetni.

zirkon vázZirkon:

Ebből az anyagból a pótlások vázát szokták készíteni. A fémtől eltérően fehér az alapszínezete, és jó a fényáteresztése, amitől az ebből készült fogak megtelnek élettel. Mivel már magát a vázat is van lehetőség színezni, rendkívül élethű pótlásokat lehet segítségével készíteni.

fogszín kulcs 

Porcelán:

A porcelánt használhatjuk a héjaknál, de teljes koronákat (Jacket) is készíthetünk belőle. Tökéletesen élethű, a környező fogakra a megszólalásig hasonló fogpótlás készíthető belőle. Mivel nagy a fényáteresztése, csak szép fogcsonkok esetében lehet használni (sötét csonkok átütnének a porcelán koronán), illetve teherbírásuk miatt csak a a front fogaknál megfelelőek.

 

Préskerámia:

A préskerámia a technika legújabb vívmánya. A porcelán esztétikáját nagyobb teherbírással ötvözi, így lehetővé teszi, hogy magas esztétikájú kisebb hidak, inlayek, koronák készüljenek.

Gyors-fogszabályzás akció

Érdeklik a legújabb kutatási eredmények, az esztétikai fogászat XXI. századi vívmányai, rendelőnk aktuális ajánlata?
Iratkozzon fel hírlevelünkre!


Hívjon még ma időpontért! +36 30 / 934 65 34
Istenhegyi Magánklinika